Kuka_kuva

Kuka olemme ja mistä tulemme?


Me olemme Sportum Oy, jyväskyläläinen IT-alan yritys. Tuotamme selainpohjaisia sovelluksia matkailualan toimijoille. Toimintamme on pyörinyt jo vuodesta 2002 lähtien ja yrityksemme nimi kertoo vahvasti yrityksemme syntyajoista. Ajatus liiketoiminnastamme kehittyi Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteen laitoksen konesalitilassa, josta yritystoiminnan polkaisivat käyntiin kuusi uskaliasta it-alan yliopistolaista päättymässä olleen hankkeen lopussa. Alkuperäinen liikeideamme oli tuottaa matkailu- ja vapaa-ajan toimijoille selainpohjaisia työkaluja sähköiseen markkinointiin ja myyntiin. Ensimmäiset tuotteemme olivat liikunta-alan toimijoille tarkoitettu SportNet-tuoteperhe ja pienille matkailualan toimijoille suunnattu TravelNet-tuoteperhe. Ajan kuluessa toimintamme painopiste siirtyi liikunta-alan järjestelmistä matkailuun ja lopulta vuonna 2010 päätimme keskittyä täysin TravelNet-varausjärjestelmän kehittämiseen ja ylläpitoon. Siitä se ajatus sitten lähti, matkamme kohti digitaalisen matkailun kumppanuutta. Nykyinen toimistomme sijaitsee Jyväskylän Kuokkalassa ja henkilöstöömme kuuluu viisi IT- ja kaupallisen alan ammattilaista.

Mita_kuva

Mitä teemme?


Tarjoamme matkailualan yrityksille ja toimijoille sähköisiä työkaluja tuotteidensa varausten hallintaan, markkinointiin ja myyntiin. Tuotteemme on käytössä yli 110:lla matkailualan toimijalla Suomessa, joten meillä on vankka kokemus matkailualan ja -yritysten parissa työskentelystä. Asiakkaamme ovat pieniä ja keskisuuria matkailualan toimijoita, joten mukaan mahtuu laaja kirjo erilaisia yrityksiä lähtien muutaman kohteen mökkiyrittäjästä aina leirintäalueisiin, hostelli- ja hotelliyrittäjiin sekä risteily- ja tapahtumapalveluita tarjoaviin yrityksiin.

Tutustu referensseihimme ja toteutettuihin verkkokauppoihin


Voit myös tutustua valmiisiin ratkaisumalleihimme tästä.

Miksi_kuva

Miksi teemme?


Alkuvaiheessa tuotekehityksemme käynnisti pienten matkailuyritysten tarve hankkia kustannustehokas järjestelmä, joka vastaisi heidän päivittäisiin tarpeisiinsa varaustilanteen hallinnassa ja tuotetietojen ylläpidossa. Myöhemmin tarpeet lisääntyivät ja siten myös järjestelmämme sisältämät toiminnot. Alusta lähtien järjestelmämme taustalla vaikuttavassa ajatusmaailmassamme on pysynyt neljä keskeistä asiaa: reaaliaikaisuus, päällekkäisvarausten estäminen sekä tietojen syöttäminen vain kerran ja yhteen paikkaan.

Miten_kuva

Miten teemme?

Meille tuottamiemme järjestelmien tekninen toimivuus on yksi keskeisimmistä asioista. Siksi panostamme tuotekehityksemme laatuun ja tuottamiemme ratkaisujen testaukseen. Laatuvaatimus on mukana järjestelmäkehityksemme ensimetrien määrittelyvaiheesta lähtien. Siten varmistamme, että tuottamamme palvelut vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaidemme tarpeita.

Sen lisäksi, että pidämme huolta järjestelmistämme, pidämme huolta myös asiakkaistamme, mikä näkyy järjestelmän käyttöönotosta alkaen. Me huolehdimme, että asiakkaamme saavat riittävän koulutuksen järjestelmän käyttöön. Lisäksi ylläpidämme ja kehitämme järjestelmiemme ohjemateriaalia. Asiakkaidemme apuna palvelee myös oma asiakaspalvelumme, jossa puheluihin ja sähköposteihin vastaavat asiakkaillemme tutut henkilöt.

Henkilöstöllemme tarjoamme kotoisan viihtyisät työtilat Jyväskylän Kuokkalassa, jossa työnteon lomassa on mahdollista nauttia kahvitauoista takaterassilla ja ihmetellä kesällä kukoistavaa takapihaa, ympärivuotista leikkivien oravien kilpajuoksua sekä pensasaitojen lomassa poukkoilevia citykaneja. Kuten villieläimien suhteen, suosittelemme aina lähestymään myös koodareitamme omalla vastuulla (ja tämä pyyntö on tullut sitten koodareilta itseltään :)). Jotta työntekijämme saavat vastapainoa työlleen, järjestämme aika-ajoin virkistysiltapäiviä esimerkiksi ulkoilun ja saunomisen merkeissä. Löytyyhän meiltä omat saunatilat toimistomme yläkerrasta!

Vaikka työmme laadun paras mittari onkin asiakkaamme ja heiltä saamamme palaute, olemme saaneet työllemme myös ulkopuolista tunnustusta. Voisi sanoa, että meillä on asiat ihan mukavasti.

Keiden_kuva

Keiden kanssa teemme?


Vaikka tuoteperheemme kattaa pitkän listan eri toimintoja, emme kuitenkaan ole eristäytyneet tekemään työtämme vain oman yrityksemme pienessä piirissä. Teemme aktiivista yhteistyötä eri IT-ratkaisuja, -järjestelmiä sekä pankki- ja kirjanpitojärjestelmiä tarjoavien yritysten kanssa. Siten pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajemman ja monipuolisemman järjestelmäkokonaisuuden. Lisäksi yhteistyömme avaa asiakkaillemme uusia ovia mahdollistamalla heidän tuotteilleen laajemman näkyvyyden digitaalisessa matkailussa.

Tutustu kumppaneihimme tai ehdota kumppanuutta

aa_rating


aa_rating